1 Nisan 2009 Çarşamba

Shepherds pie

Malzemeler:
  • 6-7 tane orta boy patates
  • 450gr kiyma
  • 1 sogan
  • 3 orta boy havuc rendelenmis
  • 2 yemek kasigi domates salcasi
  • 30 gr rendelenmis kasar
  • yarim cay bardagi su
  • tuz,kara biber

Yapılışı:

Patatesleri haslayin ve sicakken catalla ezin.

Tereyagi ve tuz ilave edip, pure haline getirin.

Diger tarafta ince kiyilmis sogani, siviyagda rengi donene kadar kavurun.

Uzerine kiyma, karabiber ve tuzu ilave edin. 5 dakika kavurup,

havuc rendesini ilave edin. 2 dakika daha kavurup, salca ve suyu ilave edip ,

1 dakika kaynatip ocaktan alin.

Kiymali harci bir firin kabina yayin. Patates puresini uzerine yerlestirin.

Kasar peynirini serpin. Önceden isitilmis 180 derece firinda ,

kasar eriyene kadar tutup, servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder