26 Şubat 2009 Perşembe

Kol Böreği


Malzemeler:
  • 500 gr. un
  • 2 su bardağı ılık su
  • yeteri kadar tuz

Patatesli harç için:

  • 1 kg rendelenmiş ve suyu alınmış patates
  • 2 adet soğan
  • 2 tatli kaşığı kırmızıbiber
  • tuz
  • 250 gr. kıyma

unun ortasını havuz şeklinde açın.

Ilık suyu ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.

Üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirin.

İç harcı için:

Rendelenmiş patates ve soğana, kıyma ve baharatları ilave edin.

Yapılışı:

Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp, herbirini yağladıktan sonra mantı hamurundan daha ince açın.

Açtığınız hamurun içine, hazırladığınız harcı pay edip, rulo biçiminde sarın.

Yuvarlak şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerine bol sıvıyağ sürün.

Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında kızarana dek pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel görünüyor. En kısa sürede deneyeceğimden şüphen olmasın. :))

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle mükemmel oluyor. Yarına biraz kalır diyordum ama bizimkiler hepsini silip süpürdüler.

    YanıtlaSil